Започва карнавалът във Венеция

От днес  започва карнавалът във Венеция - една от най-големите фиести на всички времена. През 11-те дни на празника фотографи, богаташи и  туристи  ще се забавляват на воля. В неделя, точно в 13 часа, започва  церемонията &quo

2010-02-06 09:12:11
Започва карнавалът във Венеция
От днес  започва карнавалът във Венеция - една от най-големите фиести на всички времена. През 11-те дни на празника фотографи, богаташи и  туристи  ще се забавляват на воля.

В неделя, точно в 13 часа, започва  церемонията "Полетът на ангела" - международна знаменитост ще бъде спусната с въжета от камбанарията до двореца на дожите  на площад "Сан Марко" и ще открие  шествието, в което участват жонгльори, мимове, артисти с марионетки и др. Хората отдавна са се запасили с маски. Цените им са от 5  до 500  евро. Но всички те са изключително атрактивни - перфектно изписани и с прекрасни цветове. Украсени са със злато, сребро, брокат и пера.

Карнавалът във Венеция официално се  заражда през 1094 г. Настъпването на пролетта е било ознаменувано с партита и тържества по площадите.
Сред най-запомнящите се сред вековете карнавали е този от 27 февруари 1679 г. Тогава дукът на Мантуа дефилира със свита от индианци, цветнокожи, турци и татари. Те се сражавали с митични чудовища и след като ги убивали, се впускали в типични за етносите си танци. Във Венеция има и конкурс за най-красив травестит. Всичко е случва отново на площад "Сан Марко" .

Тези дни туроператорите от цял свят  предлагат оферти, а даже най-луксозните хотели правят промоции и  отстъпки заради карнавала. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия